De groentespecialist.
Sinds 1958.

In 2019 bestaat natuur- en groentewinkel Gerard Visser dertig jaar, maar de geschiedenis gaat terug tot 1958. In dat jaar opende Piet Visser een groentewinkel aan de Prinsenstraat in Edam. In 1989 nam zoon Gerard het stokje over, en zette de traditie voort.

Jarenlang ging Piet Visser met fruit en groenten langs de deuren. Hij was een van de bekendste venters in de Purmer, Edam en Volendam. Toen hij in 1958 een groentezaak begon, had hij dan ook al snel clientèle. Het werd een drukbezochte winkel. Naar later bleek, was hij zijn tijd ver vooruit. Hij had een neus voor de smakelijkste seizoensproducten en voor noviteiten die toen nog niet zo gangbaar waren, zoals champignons, paprika’s en kiwi’s. Piet wist de kwaliteit van groenten en fruit te herkennen aan de maat, kleur, geur en herkomst. Ook bedacht hij zelf recepten, zoals voor soepgroenten, die Gerard nog steeds gebruikt! 

Geholpen door een oprechte passie voor de natuur, trad Gerard in de voetsporen van zijn vader. Zo bleef de winkel in de familie. In de jaren ’90 breidde Gerard de groentezaak uit met natuurvoeding, biologische producten en kruidenierswaren. Zijn vrouw Carina koopt de kruidenierswaren, voedingssupplementen, brood en verzorgingsartikelen in, Gerard doet de verswaren. Nog steeds is Gerard Visser trouw aan de ambachtelijke traditie die zijn vader hem bijbracht: koop in bij de betere grossiers, proef en oordeel zelf, snijd zelf je groenten. Op kwaliteit valt immers niets af te dingen!

Foto boven: de groentewinkel van Piet Visser in 1968.

Foto onder: de venterskar van Piet Visser op de dijk in Volendam. De kinderen mochten fruit uitzoeken (foto gemaakt door Piet zelf).

 

We gebruiken cookies om ervoor te zorgen dat onze website zo soepel mogelijk draait. Als je doorgaat met het gebruiken van de website, gaan we er vanuit dat ermee instemt.